În cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, azi, 23.01.2018, de la orele 10, la sala Deák Endre a Centrului Cultural Carei a avut loc o lecție de istorie altfel cu genericul „Unirea Principatelor Române în contextul Marii Uniri”, informează Biblioteca Municipală.


În deschiderea evenimentului, bibliotecarul șef Corina Nuna a urat bun venit invitaților, apoi l-a prezentat pe invitatul special, istoricul și scriitorul Ioan Ciarnău. Acesta le-a expus elevilor claselor a IX-a C și a XI-a C, însoțiți de prof. Aurelia Govor și prof. Augustin Moș, contextul istoric în care s-a realizat unirea principatelor românești Moldova și Țara Românească, modul în care ambasadori ai proaspătului stat au obținut recunoașterea internațională a acesteia, precum și importanța momentului istoric pentru realizarea Marii Uniri din 1918. Am remarcat printre participanți și pe vicepreședintele Consiliului Elevilor Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”, eleva Codruța Pop.
Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Municipală Carei și Direcția de Cultură și Sport Carei cu sprijinul Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu Carei.