În cadrul ședinței extraordinare de azi, 13 decembrie 2017, consilierii locali careieni au aprobat redepunerea proiectului privind construcția unui drum de ocolire al Careiului, în zona de nord a municipiului, în cadrul Programului tranfrontalier Interreg V-A România- Ungaria. Valoarea proiectului este de 3,287 milioane euro.

consiliu

Proiectul ”Mobilitate transfrontalieră îmbunătățită pentru zona Nyirbator- Carei, prin construirea tronsoanelor necesare în vederea conectării la rețeaua TEN-T”, în valoare de 3,287 milioane de euro, a mai fost depus spre finanțare în cadrul Programului tranfrontalier Interreg V-A România- Ungaria. Proiectul se referă la construcția unui drum de ocolire al Careiului, în zona de nord a municipiului, având lungimea de 7 km. Acest drum va lega Drumul Național 19, pornind între fabricile Continental ContiTeh și fosta fabrică de cânepă, se va intersecta cu DJ 108K care duce spre Căpleni, va trece pe lângă fabrica Ardealul, apoi va intersecta DJ 108M care duce înspre Cămin, va trece prin spatele fabricii TRUM SA, iar apoi va ajunge până la DN 1F, care duce spre vama Urziceni-Vallaj. Întrucât Primăria Nyirbator nu a reușit să obțină avizele necesare, din cauza unor jocuri politice, proiectul a fost respins.

traseu
Traseul drumului de ocolire

Potrivit referatului de specialitate întocmit de Carmen Egli, șeful Biroului Proiecte, Programe de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Carei, proiectul poate fi depus din nou în cadrul unui apel restrâns relansat în cadrul aceluiași program transfrontalier. Consilierii locali careieni au aprobat parteneriatul, participarea și cofinanțarea proiectului. Valoarea proiectului pentru municipiul Carei este de 3,287 milioane euro, cofinanțarea ce revine administrației locale fiind de 65.758 euro.