Careienii au dat dovadă de patriotism azi, participând în număr mult mai mare faţă de anii precedenţi la manifestările organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României la Monumentul Ostaşului Român şi apoi la bustul Regelui Ferdinand.

După intonarea Imnului de Stat al României de către corala Armonia, un grup de fete din cadrul trupei Magic Dance, pregătite de instructorul Raluca Păvăluc, au adus drapelul României, depunându-l pe Monumentul Ostaşului Român. Directorul Direcţiei de Cultură, Bogdan Georgescu, a prezentat însemnătatea istorică a zilei de 1 Decembrie 1918, când s-a înfăptuit Marea Unire.
Un sobor de preoţi ortodocşi a oficiat un Te Deum în memoria eroilor neamului românesc, urmat de ceremonia de depunere de coroane. Au fost depuse coroane din partea Primăriei Carei, a subunităţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, a PSD, PNL, ALDE, UDMR şi FDG, precum şi din partea asociaţiilor ce activează în municipiul nostru. Manifestarea de la Monumentul Ostaşului Român s-a încheiat cu un scurt moment artistic.
Activităţile dedicate Zilei Naţionale au continuat la bustul Regelui Ferdiand. Adrian Ştefănuţi, referent al Direcţiei de Cultură Carei, a evocat personalitatea Regelui Ferdinand şi rolul acestuia în istoria modernă a României. În încheiere, au fost depuse şi la acest bust coroane şi jerbe de flori.
Sute de careieni au participat la manifestările organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României la Monumentul Ostaşului Român şi apoi la bustul Regelui Ferdinand. Aceştia au dat dovadă de patriotism, înregistrându-se cea mai mare participare din ultimii ani.