Concert folcloric extraordinar cu sala arhiplină de Ziua Naţională la Carei

Manifestările organizate cu ocazia Zilei Naționale a României la Carei s-au încheiat vineri seara cu un Concert extraordinar de folclor desfășurat în Sala Teatrului Municipal, începând cu ora 17.00, informează Centrul Cultural Carei.


În deschiderea evenimentului, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei a adresat câteva cuvinte celor prezenți, cu privire la simbolistica acestei zile.
În cadrul concertului, care a durat trei ore și jumătate au urcat pe scena teatrului careian Ansamblul de fluierași Iedera Pitici, coordonatori înv. Renata Șuth și prof. Dumitru Iederan, Ansamblul vocal-instrumental Iedera (Clubul Copiilor Carei), coordonați de prof. Dumitru Iederan, Grupul de copii din satul Lucăceni, coordonator prof. Adrian Pașca și Ansamblul Ceatăra (Centrul Cultural Carei), coordonator prof. Adrian Pașca.
Programul a cuprins atât melodii de muzică populară, cât și cântece patriotice, dar nu au lipsit nici colindele, întrucât ne aflăm în perioada postului Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului.
Invitatele serii, îndrăgitele soliste de muzică populară Ana Holdiș-Pop din Satu Mare și Ionela Moruțan din Târgu Mureș, acompaniate de Taraful Ceatăra au încântat publicul cu programul variat, pregătit special pentru această ocazie.
Atmosfera incredibilă din sală, emoția puternică și bucuria din sufletele celor prezenți s-au putut constata după fiecare melodie, dar și la finalul concertului, când aplauzele intense țineau clipe îndelungi.
Spectacolul, care s-a desfășurat cu sala arhiplină, s-a încheiat cu un colind interpretat de întregul Ansamblu Ceatăra, alături de cele două invitate, publicul cântând în picioare împreună cu cei de pe scenă.
Prezentatorul evenimentului a fost Adrian Ștefănuți.


Lasă un răspuns