Jobbik n-a mai protestat la Satu Mare. Acţiuni doar la Oradea, Târgu Mureş, Odorheiu Secuiesc şi Sfântu Gheorghe

Simpatizanţii Jobbik din Satu Mare n-au ieşit ieri să-l susţină pe parlamentarul Szávay István, preşedintele Cabinetului de Politici Naţionale al Jobbik, în timpul conferinţei de presă susţinută de acesta în faţa Ambasadei României de la Budapesta. În schimb, Szávay István a fost susţinut de simpatizanţii Jobbik în Oradea, Târgu Mureş, Odorheiu Secuiesc şi Sfântu Gheorghe.

„În tot Ardealul, am amintit autorităţilor române şi politicienilor români că în 1 Decembrie 1918 s-a promis libertate deplină şi autodeterminare pentru locuitorii din România, care nu s-au înfăptuit nici până azi”, a declarat parlamentarul maghiar Szávay István în cadrul conferinţei de presă susţinută faţa Ambasadei României de la Budapesta.
„Auzim şi contatăm zi de zi că în Bucureşti se pregătesc zor de sărbătorirea României Mari la anul, cu ocazia aniversării Centenarului Unirii. Însă nu se mai vorbeşte de faptul că, la vremea respectivă, cei 1.228 de delegaţi români de la Marea Adunare Generală de la Alba Iulia au proclamat nu doar unirea cu România ci şi faptul că România va asigura drepturi lărgite naţionalităţilor, printre care şi celor aproximativ 1,7 milioae de maghiari din Ardeal”, a adăugat Szávay István.
Liderul Jobbik a atacat FIDESZ, partidul de guvernământ din Ungaria, ai cărui reprezentanţi au declarat că „nu se ocupă de sărbătoarea naţională a României”, precum şi partidul KDNP, ai cărui reprezentanţi au urat mult succes României cu ocazia Zilei Naţionale.


Lasă un răspuns