În cadrul manifestărilor dedicate Marii Uniri, astăzi, 29.11.2017, de la orele 11.00, la statuia lui Vasile Lucaciu din municipiul Carei a avut loc un scurt moment comemorativ. Evenimentul a debutat cu evocarea personalității marelui om politic transilvănean rostit de eleva Lăcrămioara Tămaș din clasa a VII-a A a școlii ce mândrie îi poartă numele, informează Direcţia de Cultură Carei. 

Apoi corul școlii a interpretat „Doina lui Lucaciu”, după care au fost depuse coroane de flori din partea conducerii Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” și a Direcției de cultură Carei.

Evenimentul, organizat de Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” și Biblioteca Municipală Carei, s-a încheiat cu un concurs tematic la care au participat elevi din toate clasele. Câștigătorii concursului sunt:
Locul I : Lazăr Amarilis – cls. a VI-a A, Marincaș Laniana, Robotin Andra – cls. a VII-a A, Ursan Marcel – cls. a VIII -a A, Lieb Denisa – cls. a VIII – B
Locul II: Susai Georgiana – cls a VI-a B
Locul III: : Nyegrai Nikolett cls. a V-a A, Feher Maria a VII-a B, Hasna Teodora- cls. a VIII-a A, Földvari Valentina – cls. a VIII-a B
Mențiune I: Résch Cristian – cls. a VI-a B
Mențiune II: Nilgesz Mihai – cls. a V-a A
Mențiune III: Graz Denisa -cls. a VI-a A, Ciuhan Alexandra – cls. a VII-a B