Bucurie, iubire, tristețe și moarte într-un spectacol extraordinar la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare, duminică, 19 noiembrie, de la ora 19.00: Baletul Contemporan din Szeged va prezenta CARMINA BURANA după Carl Orff, în coregrafia lui Juronics Tamás.

spectator
Tema centrală a spectacolul muzical-coregrafic este balansul neliniştit, între conştiinţa că puterea, banul, frumuseţea şi dragostea sunt trecătoare, nelinişte contracarată de o imensă dragoste de viaţă, de natură şi de chemarea împlinirii prin dragoste, care răzbat din fiecare moment scenic.
Deasupra tuturor oamenilor stă Destinul, întruchipat de zeiţa Fortuna. Ea dirijează parcursul existenţei, ridică şi coboară destine, de unde metafora plastică a roţii, care se învârte fără oprire. O altă metaforă scenică este aceea a cavalerului care cucereşte o cetate, cucerind de fapt femeia iubită, pentru ca în final să i se închine ei, femeia fiind suveranul iar bărbatul vasalul. În fine, o altă metaforă scenică este aceea a necontenitei reînvieri a vieţii în natură, a primăverii care revine mereu şi a dragostei care se naşte …
Bilete se pot cumpăra la casieria Teatrului de Nord – tel. 0261-712.106.

………………………………………………………………………….
SPECTATOR CAREIAN *Cultura face diferenţa!*
Pagina de Facebook „Spectator Careian” vă oferă informaţii la zi din viaţa teatrală a urbei noastre.