Moldoveanul Sucman Rodion, câştigătorul Strongman Carei 2017 (Galerie foto)

Doisprezece concurenți şi-au măsurat forţele în cadrul concursului Strongman Carei, ajuns anul acesta la cea de-a zecea ediție, care a avut loc în această seară în parcul dendrologic din municipiul Carei. Concursul a fost câştigat de către sportivul Sucman Rodion, din Republica Moldova, în vârstă de 31 de ani, cântărind 150 de kilograme. Ca un element de noutate, ediția din acest an a cuprins și o serie de demonstraţii de forţă ale celor mai puternice femei din România și Ungaria: Adriana Geamănu și Erdelyi Lilla.

Concursul va avea cinci probe: 1. rostogolirea cauciucurilor de 300 kg și 400 kg, 2. ridicarea deasupra capului a unui buștean de 120 kg, 3. îndreptări cu o mașină, 4. căratul greutăților pe o distanță de 5 metri: 130 kg- 150 kg- 200kg şi 5. susținerea în față a unui butoi.
Arbitrajul a fost asigurat de organizatorul concursului, careianul Daniel Mureșan, împreună cu campionul la concursuri internaționale de powerlifting Florin Lupaș, membru al echipei naționale de powerlifting a României și campionul la concursuri internaționale de strongman Mircea Pârjol, promotor Strongman în România.
La prima probă, de rostogolire a cauciucurilor de 300 kg și 400 kg, primele locuri au fost ocupate de sportivii: 1. Konya Gergo (Csardaszalas, Ungaria), 2. Vlad Leahu zis Tancul (Bucureşti, România) şi 3. Juhasz Peter (Mad, Ungaria).
La cea de-a doua probă, ridicarea deasupra capului a unui buștean de 120 kg, primele locuri au fost ocupate de sportivii: 1. Sucman Rodion (Chişinău, Republica Moldova), 2. Juhasz Peter (Mad, Ungaria) şi 3. Vlad Leahu zis Tancul (Bucureşti, România).
La a treia probă, îndreptări cu o mașină, s-a înregistrat următorul clasament: 1. Sucman Rodion, 2. Juhasz Peter şi 3. Vlad Leahu.
La a patra probă, căratul greutăților pe o distanță de 5 metri: 130 kg- 150 kg- 200kg, rezultatele au fost: 1. Sucman Rodion, 2. Juhasz Peter şi 3. Konya Gergo.
La cea de-a cincea probă, susținerea în față a unui butoi, primele locuri au fost ocupate de sportivii: 1. Zokolicza Csaba (Hajduszoboszlo, Ungaria), 2. Sucman Rodion şi 3. Vlad Leahu zis Tancul. Câştigătorii fiecărei categorii au primit diplome, medalii şi premii în bani.
În urma punctajelor obţinute în cadrul celor cinci probe, ediţia din acest an a Strongman Carei a fost câştigată de către sportivul Sucman Rodion (Chişinău, Republica Moldova), o adevărată forţă a naturii, în vârstă de 31 de ani. Pe locul al doilea s-a clasat sportivul Juhasz Peter (Mad, Ungaria), în vârstă de 24 de ani, iar pe locul al treilea sportivul Vlad Leahu zis Tancul (Bucureşti, România), în vârstă de 23 de ani. Pe următoarele locuri s-au clasat: 4. Zokolicza Csaba (Hajduszoboszlo, Ungaria), 5. Konya Gergo (Csardaszalas, Ungaria), 6. Vadim Smoleac (Chişinău, Republica Moldova), 7. Biro Istvan (Kunszentmarton, Ungaria), 8. Blasko Szabolcs (Kemencepatak, Ungaria), 9. Bogdan Stanciu (Craiova, România), 10. Dula David (Gonc, Ungaria), 11. Gunyecz David (Nagykallo, Ungaria) şi 12. Csekk Sandor (Kallosemjen, Ungaria), acesta din urmă suferind un accident la prima probă a competiţiei.

Concursul Strongman a fost organizat de Fit Force Carei, în cadrul festivalului AugustFest, în parteneriat cu Direcţia de Cultură şi Sport Carei.


Lasă un răspuns