Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a alocat municipiului Carei 13,227 milioane lei prin etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), ce se derulează până în 2020.

 

primarie

Întreaga sumă a fost alocată pentru un singur proiect, cel de modernizare și extindere al Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu, intitulat ”Extindere Școala Gimnazială Vasile Lucaciu cu corp nou P+2 (3 parțial) și modernizare clădiri existente din Mun. Carei, str. Vasile Lucaciu nr. 16-18”.
Primăria Carei a mai depus două proiecte în cadrul PNDL -etapa a II-a, care nu au primit finanțare. Este vorba despre un proiect, în valoare de 14,281 milioane lei, care viza modernizarea Drumului Național (DN) 19 pe raza municipiului Carei, pe o lungime de 4,94 kilometri, respectiv de un alt proiect, în valoare de 1,2 milioane lei, care viza reabilitarea și modernizarea fostei cantine a Liceului Agricol, în vederea transformării acesteia în sală de repetiții a Centrului Cultural Carei.
Prin etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), județului Satu Mare i-a fost alocată suma de 625,972 milioane lei, pentru finanțarea a 123 de proiecte de investiții.