Doar două ONG-uri careiene care activează în domeniul culturii şi al sportului au depus cereri de finanţare nerambursabilă la cea de-a doua sesiune anunţată de administraţia locală în acest an. Întrucât manifestarea pentru care Asociaţia Culturală Reketye a cerut fonduri a avut deja loc în timpul evaluării cererilor de finanţare, consilierii au alocat doar 23.518 lei în favoarea Clubului Karate Do BFKS Carei din suma disponibilă de 200.000 lei.

consiliu2

City managerul Beko Tamas a arătat că nu a fost depus niciun proiect la prima sesiune anunţată de Primăria Carei. La cea de-a doua sesiune au depus proiecte doar Asociaţia Culturală Rekketye şi Clubul Karate Do BFKS Carei. „Cine nu a depus proiect însemană că nu are nevoie de bani”, a conchis Beko Tamas.
În bugetul local pe 2017 a fost alocată suma de 200.000 lei pentru finanţări nerambursabile pe domeniile cultură, sport pentru cluburi şi asociaţii. Azi au fost alocaţi doar 23.518 lei, ceilalţi bani rămânând necheltuiţi. City managerul Beko Tamas a adăugat că urmează să se stabilească dacă Primăria Carei va mai lansa o eventuală sesiune în acest an.
Asociaţia Culturală Rekketye a depus la Primăria Carei, în data de 12 iunie 2017, o cerere de acordare a unei finanţări nerambursabile în valoare de 10.869 lei din bugetul local, în vederea organizării unei tabere de muzică populară la Carei, aflată la ediţia a IV-a, în perioada 3-7 iulie 2017. Deşi proiectul a fost declarat eligibil de către comisia de selecţie şi evaluare, banii nu pot fi acordaţi deoarece Consiliul Local nu s-a întrunit în şedinţă înainte de organizarea evenimentului pentru a aproba solicitarea. Conform regulamentului stabilit de Consiliul Local, finanţările nu pot fi acordate ulterior organizării activităţilor pentru care ONG-urile cer sprijin financiar. Vina pentru ratarea finanţării poate fi atribuită administraţiei locale, a admis city managerul Beko Tamas.
Cealaltă solicitare a venit din partea Clubului Karate Do BFKS Carei, care a cerut 23.518 lei pentru „promovarea sportului de performanţă”. Proiectul a fost declarat eligibil de către comisia de selecţie şi evaluare. Astfel, consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 23.518 lei către Clubul Karate Do BFKS Carei.