În cadrul şedinţei ordinare de azi, 18 iulie 2017, consilierii locali careieni au aprobat documentaţia tehnico-economică pentru etapa a IV-a a Marii Asfaltări, proiectul fiind intitulat „Modernizare infrastructură urbană prin asfaltări de carosabil şi trotuare – Etapa IV”. Este vorba de 13 străzi din municipiul Carei şi 14 din satul aparţinător Ianculeşti.

consiliu1

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat, valoarea totală a investiţiei este de 3,416 milioane lei, cu TVA inclus. În cadrul acestei etape, vor fi asfaltate străzile: Cerbului, Jaszi Oszkar, Galileo Galilei, George Enescu, Romulus, Someş, Morii, Ioan Slavici, Crasna, Văcărescu, St. O. Iosif, Tireamului (continuare), Calea Armatei Române, precum şi 14 străzi din satul aparâinător Ianculeşti.  „Străzile cuprinse în tabelul prezentat anterior sunt străzi cu îmbrăcăminte asfaltică degradată sau sunt străzi nemodrenizate. Pe străzile cu îmbrăcăminte degradată se propune decaparea totală sau parţială a îmbrăcăminţii, reprofilarea suprafeţei şi aşternerea unui covor asfaltic de 6 cm. Pe străzile nemodrenizate se propune execuţia întregii structuri de drum prin fundare, execuţie strat de bază şi strat de rulare (strat de bază şi strat de uzură)”, se arată în documentaţie.
Proiectul de hotărâre a fost votat de toţi consilierii locali.

N.R. Dintr-o regretabilă eroare, în prima versiune a materialului s-a arătat că acest proiect de hotărâre nu ar fi fost votat de consilierul local Ilie Ciută. De fapt, consilierul Ilie Ciută s-a abţinut de la următorul punct de pe ordinea de zi, cel privind aprobarea modificării anexei la HCL nr.19/2016 – contractarea unei finanţări nerambrusabile în valoare de 21.355.520 lei, invocând faptul că lucrările de reabilitare a bulevardelor ar fi de trei ori mai scumpe decât cele de asfaltare a străzilor. City managerul Beko Tamas a explicat că, în cazul bulevardelor, în preţ sunt incluse şi lucrări de consolidare a fundaţiei. Este vorba de cele două tronsoane ale Drumului Național 19, care traversează Careiul, de la calea ferată până la intersecția cu strada Agoston la intrarea dinspre Satu Mare, respectiv de la Crucea Neagră până la intersecția cu strada Miorița, la intrarea dinspre Oradea