Finanțiști la zdup. Mircea Ardelean și Soos Istvan, băgați după gratii

Ieri, 5 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul de specialiatate al Serviciului de Acţiuni Speciale, au acţionat pentru punerea în aplicare a mandatelor de executare a unor pedepse privative de libertate emise de instanţe, informează IPJ Satu Mare.

mircea ardelean
Astfel, au fost identificate două persoane din Satu Mare, în vârstă de 59, respectiv 36 de ani, pe numele cărora Tribunalul Bihor a emis mandate de executare a pedepsei de câte 4 ani închisoare pentru fiecare, în urma săvârşirii unor infracţiuni de dare, respectiv luare de mită. Cei în cauză îşi va executa pedeapsa în penitenciar.
Prin sentinţa pronunţată azi, 5 iulie 2017, de către Curtea de Apel Oradea în dosarul 461/111/2015, fostul şef al Fiscului Satu Mare, Mircea Ardelean, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie. Tot la patru ani de închisoare a fost condamnat și fostul şef al Biroului de Colectare și Executare Silită al AJFP Satu Mare, Soos Istvan. Au primit pedepse cu suspendare fostul șef al Administrației Financiare Negrești Oaș, Becski Daniel Gheorghe, şi oamenii de afaceri Gheorghe Moiş, respectiv Mihai Crişan.


Lasă un răspuns