Consilierii locali careieni au aprobat alocarea sumei de 350.000 lei pentru organizarea evenimentului CAREI FEST 2017 în cadrul ședinței ordinare de azi, 3 mai 2017. Evenimentul se va întinde pe parcursul a 20 de zile și va încorpora șase festivaluri, a arătat directorul Direcției de Cultură și Sport, Bogdan Georgescu.

Primarul Eugen Kovacs a declarat că i-a cerut directorului Bogdan Georgescu ca acest eveniment intitulat CAREI FEST 2017 să fie mai lung și de o calitate mai bună decât suita de festivaluri organizate în vara anului trecut, care au costat 200.000 lei. Primarul Kovacs a adăugat că Bogdan Georgescu și echipa sa va cheltui acești bani cu chibzuință.
În intervenția sa, directorul Direcției de Cultură a arătat că, față de anul trecut, costurile au crescut din cauza faptului că artiștii invitați trebuie să plătească TVA, în procent 19% în cazul celor din România, respectiv de 27% în cazul celor din Ungaria.
Răspunzând unor interpelări privind costul, considerat prea ridicat, directorul Bogdan Georgescu a arătat că organizarea unui eveniment de asemenea anvergură presupune cheltuieli pe măsură, fără a mai fi luată în calcul activitatea echipei sale. ”Atâta putem face din atâția bani”, a adăugat Georgescu.
Tot în ședința de azi, consilierii locali au aprobat încheierea unui protocol de colaborare cu Associația pentru Protecția Animalelor Puffi Carei. Protocolul va fi valabil până la sfârșitul anului. În decurs de o lună, administrația locală va pune la dispoziția Asociației Puffi un teren în suprafață de 50 de ari pentru amenajarea unui adăpost, va sprijini financiar activitatea asociației până la finalul anului, cu condiția ca începând din martie 2018 să nu mai existe câini fără stăpân pe străzile Careiului.
Președintele Asociației Puffi, Maria Ardelean, a arătat că acest lucru nu este realizabil fără a adopta o hotărâre a Consiliului Local prin care locuitorii din Carei să fie obligați să-și sterilizeze câinii. Președintele Ardelean a mai arătat că asociația a sterilizat până în prezent 1.500 de câini și a reușit să strângă o sută de câini în adăpostul cu o capacitate de 60 de locuri, amanejat în condiții improprii în fosta unitate militară de pe strada Căplenilor.