Poliţiştii sătmăreni au acţionat la sfârșitul săptămânii pe drumurile publice de pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulaţie. Trei şoferi vitezomani, un polonez şi doi sătmăreni, au devenit pietoni, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

radar
Le-a fost suspendat permisul de conducere la trei conducători auto pentru depășirea limitei de viteză, astfel: unui bărbat de 48 de ani din Craidorolț, care a fost surprins cu aparatrul radar circulând prin localitatea Terebești cu o viteză de 138 Km/h ; unui sătmărean de 58 ani care a condus autoturismul pe DN19 în localitatea Doba cu viteza de 108 km/h și unui polonez de 32 ani care a condus autoturismul pe DN1C Iojib cu viteza de 119 km/h. Pe lângă măsura complementară, cei de la volan au fost sancționați și cu puncte de amendă.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 259 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 52.509 lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 7 permise de conducere. Printre sancțiunile contravenționale care au generat și măsura suplimentară de suspendare a permisului de conducere se regăsesc consumul de alcool la volan sau depășirea limitei de viteză.