În data de 21.04.2017, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Petreşti au acţionat pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun precum şi pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care deţin în vederea comercializării ţigări de contrabandă, informează IPJ Satu Mare.

 

tigari-contrabanda

Astfel, în jurul orei 12:30, polițiștii au oprit pe DN 19, pe raza comunei Petrești un microbuz condus de un orădean de 40 de ani.
Cu ocazia legitimării persoanelor transportate, au fost identificate două femei din orașul Săcuieni, una de 66 de ani și cealaltă de 34 ani, care dețineau asupra lor mai multe pachete țigări de provenienţă ucraineană, netimbrate în România. Prima femeie deținea asupra sa un numar de 200 (două sute) pachete țigări, iar cea de-a doua deținea asupra sa 80 (optzeci) pachete țigări .
Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de țigări şi au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă cu țigări faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 .