În data de 21.04.2017, la ora 13:13, polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Vinului au fost solicitați să intervină la un eveniment rutier pe raza localității Cărășeu. În fapt, un sătmărean de 66 ani, conducând un autorurism pe DJ 193, într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra volanului și a pătruns pe contrasens, iar apoi în două capete de podeț din beton, situate în partea stângă a părții carosabile.

etilotes1
Polițiștii au constatat în urma testării cu aparatul alcooltest, faptul că bărbatul aflat la volan avea o concentraţie alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat; totodată i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din C. pen.
Tot în data de 21.04.2017, la ora 10:00, polițiștii rutieri sătmăreni au intervenit la un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, produs în municipiul Satu Mare.
În fapt, o sătmăreancă de 41 ani, conducând un autoturism pe Buevardul Lucian Blaga, pe fondul neacordării priorității de trecere, a acroșat un sătmărean de 80 ani, care se afla angajat în traversarea străzii cu un triciclu electric, pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-a reținut permisul de conducere.
De asemenea în data de 21.04.2017, în jurul orei 20:10, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au intervenit la un accident rutier pe raza localității Odoreu, soldat cu vătămarea ușoară a unui biciclist.
Polițiștii sosiți la fața locului, au stabilit faptul că un conducător auto care circula cu un autoturism pe strada Înfrățirii, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum în curbă, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus de circulație accidentând ușor un bărbat de 49 ani, din localitatea Odoreu, care circula regulamentar cu bicicleta, după care a intrat în șanțul din partea stângă a direcției de mers, intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate și cu gardul unui imobil. Conducătorul autoturismului, a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. În urma cercetărilor efectuate de polițiști, aceștia au identificat conducătorul autoturismului ca fiind un sătmărean de 39 ani. Totodată, polițiștii au constatat că cel în cauză avea permisul de conducere cu valabilitatea expirată din data de 22.11.2006.
În data de 22.04.2017, conducătorul autoturismului s-a prezentat la sediul Biroului Rutier Satu Mare.
Cel în cauză, este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.
În data de 22.04.2017, în jurul orei 02.30, polițiștii rutieri negreșteni, au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în comuna Oraşu Nou.
Sosiți la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 19 ani, din comuna Racșa, care se deplasa cu un autoturism pe DN 19, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra volanului, a derapat și a intrat în şanţul din partea stângă a părții carosabile. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentrație alcoolică de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat; totodată i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din C. pen.
La data de 22.04.2017, în jurul orei 03:40, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare, cu ocazia activităților specifice, au oprit pe strada Botizului din Satu Mare, un autoturism condus de un sătmărean de 21 ani.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat; totodată i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. La extinderea verificărilor, polițiștii au constatat că cel în cauză avea dreptul de a conduce suspendat din data de 20.04.2017.
În cauză s-a întocmit dosar penal .