Castelul Károlyi din municipiul Carei apare în emisiunea de mărci poştale intitulată Castele, selectată pentru acest an de către PostEurop, organism al Uniunii Poştale Universale, agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite. Emisiunea de mărci poştale, în care mai apare şi Castelul Huniazilor, a fost pusă în circulaţie de către Romfilatelia în prima parte a acestei luni.


Castelul Károlyi este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 15 lei. Colecţionarii pot să achiziţioneze cele două timbre emise, două modele de blocuri de timbre, respectiv un plic prima zi. Emisiunea este completată de un produs filatelic special cu medalie, produs ce înfăţişează cele două castele, în toată splendoarea lor.
„În urma activităţilor susţinute de promovare a castelului Károlyi, acesta a fost selectat pentru a ilustra timbrul cu caloarea nominală cea mai mare a emisiunii Castele, introdusă în circulaţie în 12 aprilie 2017 de către Romfilatelia. Acest lucru reprezintă un succes pentru municipiul nostru, având în vedere că au fost alese doar două castele din ţara noastră. De asemenea, sunt convins că emisiunea filatelică va contribui la eforturile noastre de promovare turistică a Castelului Károlyi”, a declarat directorul Fundaţiei de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, Dragoş Georgescu.
„Castelul Károlyi, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 15 lei, o minunată bijuterie arhitecturală, este prima rezidență cunoscută a familiei Károlyi, la Carei. Castelul familiei Károlyi poartă semnele funcționalității ca fortăreață, parte a marelui sistem de fortificații, gândit să oprească atacurile turcești. Pe trei dintre fațadele castelului sunt combinate elemente arhitecturale și de decor, aparținând mai multor stiluri – romantic, baroc – iar fațada estică este dominată de stilul neogotic. Ambele castele prezentate, atât de încărcate de istorie și legende, martori tăcuți ai atâtor lupte și intrigi, au fost declarate muzee și deschise publicului larg pentru a fi descoperite în detaliu și pentru a fi așezate la loc de cinste în tezaurul turismului românesc”, se arată pe site-ul Romfilatelia.
Această emisiune este disponibilă începând de miercuri, 12 aprilie 2017, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, precum şi în Magazinul Online al Romfilatelia.