Programul de colectare al gunoaielor, ineficient la Carei (Galerie foto)

Locuitorii municipiului Carei sunt nemulțumiți de modul în care societatea de salubrizare BioFlorisal ridică gunoaiele din containere. Prima problemă este legată de programul de colectare. Întrucât BioFlorisal nu lucrează la sfârșit de săptămână, careienii nu mai au unde să-și arunce deșeurile menajere, containerele fiind pline până la refuz în fiecare dimineață de luni.

Din acest motiv, careienii sunt nevoiți să lase gunoiul lângă containere. Pentru a contracara fenomenul, angajații societății de salubrizare ar trebui să înceapă colectarea gunoaielor la primele ore ale dimineții. De asemenea, aceștia ar trebui să strângă atât gunoaiele din jurul boxelor cât și gunoaiele care cad din containere. În schimb, preferă să le lase acolo până când un singur angajat face turul tuturor boxelor din municipiu pentru a strânge deșeurile căzute în timpul încărcării în utilajele societății de salubrizare. Dacă Direcția Servicii Publice Locale (DSPL) nu ar mai strânge gunoaiele din jurul boxelor care adăpostesc tomberoanele, acestea ar fi pur și simplu îngropate de mizerie.
O parte din vină o poartă și careienii, mai ales cei care nu au încheiate contracte de salurbizare cu BioFlorisal. Seara sau chiar noaptea, aceștia vin cu mașinile încărcate cu tot felul de gunoaie pe care le aruncă în grabă pe lângă containere. Din cauza lor, cei care își achită taxa de salurbizare nu mai au unde să-și arunce gunoiul menajer, fiind obligați la rândul lor să-l lase tot în jurul containerelor.
Societatea BioFlorisal ar trebui să indetifice soluții prin care să-și eficientizeze activitatea, din respect față de careienii care își plătesc conștiincios taxa de salubrizare. De asemenea, BioFlorisal ar trebui să respecte mai îndeaproape prevederile contractului încheiat cu administrația locală careiană, care sunt extrem de stricte și de clare.


Lasă un răspuns