La sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor în care sunt implicaţi pietoni, dar şi pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul de viteză impus pe segmente de drum public. Prezenţa activă a echipajelor de poliție făcând ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite.

radar1

Astfel, în contextul activităţilor desfășurate în scopul creşterii gradului de siguranţă pe drumurile publice, în urma controalelor asupra vehiculelor, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 322 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, peste 70, pentru depășirea limitei legale de viteză. Pentru 10 dintre șoferii surprinși de aparatele radar depășind viteza legală, s-a dispus și măsura complementară de ridicare în vederea suspendării a permisului de conducere. Recordul de viteză captat în acest week-end de aparatele radar ale poliției, a fost înregistrat în data de 08.04.2017, în jurul orelor 10.00, cînd un tânăr conducător auto de 24 ani din Tarna Mare, a condus un autoturism pe strada Botizului din municipiul Satu Mare, cu o viteză de 139 km/h, pe sector de drum unde limita maximă admisă este de 70 km/h.
Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproximativ 60.000 de lei.
Pe lângă permisele suspendate pentru depășirea vitezei legale, au mai fost ridicate în vederea suspendării 16 permise de conducere, din care 7 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public pe trecerea de pietoni.