Cu ocazia Zilei Poeziei Maghiare, trupa de teatru amator în limba maghiară “Dömik” a Centrului Cultural Carei organizează acţiunea intitulată “#detaşamentuldepoezie”. Celor din trupa “Dömik” li se vor alătura şi câţiva membri din cadrul trupei de teatru M.E.E.M. a Centrului Cultural, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.

Afis timi 2017 ziua poeziei fin
Tinerii artişti vor duce poezia “din casă în casă”, mai precis vor vizita instituţii publice şi unităţi comerciale din municipiul Carei, unde vor recita în limbile maghiară şi română poezii alese de ei, din creaţia unor cunoscuţi autori printre care îi amintim pe József Attila, Kosztolányi Dezső, Pilinszky János sau Szilágyi Domokos.
Acţiunea gândită ca o manifestare paşnică a poeziei în spaţii publice are menirea de a elimina barierele de orice natură dintre oameni, de a-i apropia de semeni, de natură şi chiar de ei înşişi prin intermediul emoţiei transmise de poezii şi de recitatori.
Evenimentul se va desfăşura marţi, 11 aprilie 2017, între orele 12.00 – 14.00 şi va avea ca punct de pornire Liceul Teoretic Carei.