La cea de-a 22-a ediţie a Concursului regional de vinuri nobile de la Carei s-au decernat 23 de medalii de aur, 36 de medalii de argint şi 44 de medalii de bronz. Marele Aur la vinuri albe a fost câştigat de către Majer Istvan, din Foieni, iar Marele Aur la vinuri roşii de către careianul Adrian Pop.

La Concursul regional de vinuri nobile, care s-a desfăşurat azi, 18 martie 2017, la motelul Vraja Viilor din Carei au fost înscrise în concurs 116 sortimente de vin. Juriul nu a avut o sarcină uşoară. De fapt, au funcţionat două jurii independente, conduse de către recunoscutul specialist în domeniu, dr. Dorin Popa, şi de către fostul președinte al Academiei de Vinuri din Budapesta, Modos Peter. Oficiile de gazdă au fost făcute de către preşedintele Ordinul Cavalerilor Vinului Sf. Orban din Carei, Benze Zoltan.
„Ceea ce se întâmplă în Carei de peste 20 de ani este o poveste cu oameni care pun suflet în ceea ce fac”, a declarat dr. Dorin Popa referitor la tradiţionalul concurs de vinuri nobile organizat în municipiul nostru. Cunoscutul specialist a accentuat faptul că a degustat foarte multe vinuri roşii bune în concurs. Deşi zona Careiului nu avea în trecut condiţii pentru soiurile roşii, din cauza schimbării climaterice există în prezent condiţii extrem de bune pentru cultivarea lor.
Fostul președinte al Academiei de Vinuri din Budapesta, Modos Peter, a arătat că a constatat o creştere calitativă a vinurilor înscrise în concurs faţă de ediţia de anul trecut. De asemenea, a accentuat faptul că niciun vin înscris în concurs nu a fost descalificat.
A urmat decernarea celor 44 de medalii de bronz, a celor 36 de medalii de argint şi a celor 23 de medalii de aur. Marele Aur la categoria vinuri albe a fost câştigat de către Majer Istvan din Foieni, iar Marele Aur la categoria vinuri roşii de către…
„Am participat la concurs cu trei vinuri, dar cel mai mare punctaj l-am obţinut cu un cupaj dintre Fetească neagră şi Shiraz, produs în 2014, ţinut doi ani în butoi de baric de 225 de litri, cu grijă multă şi gustat aproape săptămânal. Strugurii i-am adus din Valea Prahovei, din Mizil mai exact. Dar am şi o plantaţie mai micuţă, de 20 de arii deocamdată, dar vreau să mă extind. Mă ocup de producerea vinurilor din 2012”, a declarat câştigătorul Marelui Aur la vinuri roşii, careianul Adrian Pop.
Opinie de Carei prezintă lista participanţilor la concurs şi medaliile pe care le-au obţinut.

rezultat vinuri