În cadrul Festivalului Mlaştinii din Căpleni a fost organizată în week-end prima ediţie a Cupei Mlaştinii. Competiţia sportivă a fost organizată de către localnicul Poósz Erik, care îşi doreşte ca respectiva cupă să fie organizată de acum înainte în fiecare an.

Tânărul Poósz Erik este student al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj Napoca, specializarea management sportiv.
La prima ediţie a Cupei Mlaştinii din Căpleni s-au înscris 12 echipe: Terem, Barátok, Fortuna Old Boys, AS Căpleni, Szívtiprók, Zoli Husi, Dinamovişiti, Seniorii, Hangover, FC Testnevelés, Bombardierii, Dari Lipău. Competiţia a fost câştigată de către echipa Szívtiprók, care a învins în finală Fortuna Old Boys. Pe locul al treilea s-a clasat echipa Seniorii, care a învins în finală echipa Zoli Husi.
Echipele câştigătoare au primit diplome, cupe şi premii constând în bani din partea organizatorului. Echipa clasată pe primul loc a primit 800 de lei, cea de pe locul secund 600 lei, cea de pe locul al treilea 500 de lei. De asemenea, Hevele Márk a primit premiul pentru cel mai bun jucător, Hevele Szabolcs pentru cel mai bun portar, iar Zima Lénárd s-a ales cu titlul de golgheter al competiţiei.
Arbitrajul a fost asigurat de către: Pop Lucian, Șerban Peneghi, Tóth Krisztián şi Sălăjan Norbert.