În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, în baza unui plan de acțiune naţional, au desfășurat activități pentru identificarea deţinătorilor ilegali de arme, respectiv pentru verificarea respectării normelor legale privind modul de organizare și desfășurare a partidelor de vânătoare, informează IPJ Satu Mare.

pistol

Astfel, a fost depistat un bărbat de 55 ani din Satu Mare, care, fiind deținătorul unui pistol cu proiectile de cauciuc, drept conferit prin certificatul de deținător eliberat de IPJ Satu Mare și-a depășit drepturile conferite de lege, mutând locul de păstrare a pistolului de la locul unde a fost autorizat, respectiv în Negrești Oaș, în municipiul Satu Mare.
În acest context, pistolul și 19 bucăți proiectile de cauciuc au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Fapta comisă de cel în cauză, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.
Cu această ocazie, au mai fost verificați opt deținători legali de arme cu privire modul de asigurare a armelor și munițiilor și a fost efectuat un control
pe fondul cinegetic 19 Vetiș, din cadrul clubului de vânătoare Satu Mare, aparținând AJVPS Satu Mare, fiind verificați participanții la o vânătoare desfășurată în baza unei autorizații colective.