Vineri, 17 februarie, 2017, începând cu ora 18.00, în Sala Cavalerilor din Castelul Károlyi va avea loc lansarea albumului de benzi desenate Eternul Adam, realizat după o nuvelă de Jules Verne, urmat de o expoziție de benzi desenate, informează Direcţia de Cultură Carei.

afis-benzi-desenate
Autorul albumului este dr. Gabriel-Virgil Rusu, un om de cultură care activează în mai multe domenii, cum ar fi istoria, arta benzilor desenate și muzica. A absolvit Academia de Poliție Al. I. Cuza, Facultatea de drept și Facultatea de istorie-filosofie a Universității Babes Bolyai, unde și-a luat doctoratul și desfășoară activități didactice în calitate de profesor asociat. Este comisar șef de poliție și director adjunct al Școlii de agenți de poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca.
În anul 2013, lucrarea sa, Cetatea lui Martinuzzi, a fost distinsă cu premiul Academiei Române. După o documentare pe parcursul a 10 ani, Gabriel Virgil Rusu a lansat și cartea Floarea pustei – istoria lui Rózsa Sándor, ultimul mare haiduc al Europei. De numele său se mai leagă volumele Vremea Cruciadelor, Restituiri transilvane. O lume așa cum a fost și Gherla armeană.
Gabriel-Virgil Rusu e și un apreciat autor de benzi desenate. A avut expoziții la diverse saloane de benzi desenate din țară, în București, Craiova, Constanța, a publicat peste 30 de lucrări și trei albume: Premiera, Porțile creației și ultimul album de acest gen, Eternul Adam, o povestire de 30 de pagini, inspirată dintr-o nuvelă mai puțin cunoscută a lui Jules Verne.
Evenimentul este organizat de către Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei, în colaborare cu Centrul de promovare a turismului cultural grof Károlyi și va fi moderat de către Bogdan Georgescu și Dan Coșarcă.