Un protest împotriva modificării Codului Penal prin Ordonanţă de Urgenţă va fi organizat joi, 2 februarie 2017, în municipiul Carei. Protestul este programat să aibă loc începând de la ora 18.0, în faţa Monumentului Ostaşului Român. Iniţiatorul protestului este jurnalistul careian Ovidiu Doka.

protest-la-satu-mare4-777x437
Sătmărenii s-au mobilizat mai rapid (Sursa foto: PresaSM)

“Dragii mei careieni, mâine seară vă aştept la Monument să strigăm împreună împotriva şobolanilor care, în miez de noapte, au distrus numele României! Nu amnistitiei! Nu vrem corupţi şi penali la conducerea României!”, se arată apelul lansat pe Facebook de jurnalistul Ovidiu Doka în cursul zilei de azi, 1 februarie 2017.
“În primul rând spiritul civic cât şi solidaritatea faţă de de cei care au îngheţat zile întregi în toată ţara şi, bineînţeles, careienii care au apelat la mine sunt motivele care m-au determinat să organizez acest protest”, a declarat Ovidiu Doka, care azi seară a participat la protestele organizate în centrul municipiului Satu Mare.
Guvernul a adoptat, marţi seară, prin Ordonanţă de Urgenţă, şi modificarea Codului Penal. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiţiei, Florin Iordache. Potrivit OUG, incriminarea penală a abuzului în serviciu se va face doar pentru prejudicii mai mari de 200.000 de lei. Florin Iordache a spus că s-a eliminat în schimb condiţia punerii în mişcare la plângerea prealabilă.
Modificarea Codului Penal a stârnit proteste ample în întreaga ţară, la care au participat în această seară peste 300.000 de români din întreaga ţară. Peste 1.000 de persoane au participat la protestul care s-a desfăşurat în această seară (miercuri, 1 februarie 2017) în municipiul Satu Mare.