Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Carei în colaborare cu Centrul Cultural Carei organizează Joi, 23 februarie 2017, cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, cea de-a cincea ediție a concursului de recitări în limbile română, maghiară și germană, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.

afis-ziua-limbii-materne-2017
O şcoală/liceu poate înscrie maximum 5 elevi într-o categorie. Aceştia vor avea dreptul să recite o singură poezie, pe care o pot şi citi. Premiile constau în diplome și cărți. Concursul se desfășoară pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII. La concurs pot participa elevi şi de la institiţuţii de învăţământ din afara Careiului.
Recitările se vor desfăşura pe trei secțiuni:
I. Secția română: vor fi recitate în limba română poezii aparținând unor renumiți poeți maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română);
II. Secția maghiară: vor fi recitate în limba maghiară poezii aparținând unor renumiți poeți români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară);
III. Secția germană: vor fi recitate în limba germană poezii aparținând unor renumiți poeți români sau maghiari, traduse în limba germană (de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană).
Evenimentul se va desfăşura de la ora 13.00 în Sala „Deák Endre” a CENTRULUI CULTURAL CAREI (lângă Teatrul Municipal).
Termenul limită de înscriere este 21 februarie 2017, ora 15.00. Înscrierea se face prin depunerea unui tabel după modelul de mai jos la Centrul Cultural Carei de luni până vineri, între orele 09.00 şi 14.00 sau prin e-mail la adresa culturacarei@yahoo.com. cu specificația: concurs limbi materne.
Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0261-865-006 sau 0742-021-668. Persoană de contact: Geta Vandici.