Consilierul local Ilie Ciută este plin de suprize, atât pentru mine cât şi pentru mulţi alţi careieni. Până acum m-a făcut „doar” şantajişt, denigrator, mincinos, evazionist şi infractor. Însă vinerea trecută am aflat că, mai nou, mă consideră şi hacker. Mare-i Grădina Domnului şi mulţi au sărit gardul!

opinie

Am aflat de noua mea calitate de hacker vinerea trecută, la Tribunalul Satu Mare, cu ocazia ultimei înfăţişări în procesul intentat de cuplul Daniela şi Ilie Ciută, în care îmi cer „modesta” sumă de 100.000 de euro pentru pretinse daune aduse imaginii lor.
Ilie Ciută a confundat probabil sala de judecată a Tribunalului Satu Mare cu sala de şedinţe a Consiliului Local Carei. A cerut reaudierea răspunsurilor oferite de mine cu ocazia interogatoriului. La finalul uneia dintre întrebări, a 24-a din cele 31, i-am răspuns judecătorului textual „Nu ştiu. Voi răspunde la întrebarea următoare”. Probabil am anticipat următoarea întrebare sau am cerut să răspund la întrebarea următoare, nu îmi amintesc exact.
Din acest răspuns, Ilie Ciută a tras concluzia că aş fi ştiut înainte întrebările din interogatoriul său. Sincer să fiu, cunoscând modul de gândire al soţilor Ciută, unele întrebări chiar erau destul de previzibile. Continuând în aceeaşi ordine de idei, Ilie Ciută m-a acuzat că i-aş fi spart email-ul cu câteva zile înainte de înfăţişare. A adăugat că are un IP de pe care i s-ar fi spart căsuţa de email.
Am rămas şocat când am auzit ce poate debita mintea acestui om. De-a lungul anilor, am avut de-a face cu tot felul de persoane adepte ale teoriei conspiraţiei. Chiar am cunoscut personal un demnitar care susţine că e urmărit de toată lumea, chiar şi din elicopter, iar apoi chiar din satelit. Timpul a demonstrat că nu îl urmărea nici dracul, deşi se ocupa cu tot felul de chestii dubioase, unele chiar ilegale. Nu e singurul caz în care teoria conspiraţiei a devenit o simplă teorie a constipaţiei, care putea fi rezolvată rapid cu un simplu laxativ.
M-am tot întrebat ce poate fi în mintea lui Ilie Ciută, care mă acuză că i-aş fi spart căsuţa de email. La ce mi-ar fi folosit acest lucru? În primul rând, de ce ar fi trebuit să sparg mailul său şi nu al soţiei sale, de exemplu? Sau chiar al avocatului lor? De unde trebuia eu să ghicesc că acel interogatoriu s-ar afla în căsuţa sa de email? Chiar ar fi meritat că încalc legea pentru a răspunde la câteva întrebări simple, legate de activitatea mea? Sunt câteva întrebări la care nu am găsit răspunsuri. Probabil că Ilie Ciută le are deja.
Chiar îl rog pe Ilie Ciută să depună plângere penală pentru spargerea căsuţei sale de mail. O anchetă a organelor abilitate va stabili dacă chiar i s-a spart mailul, respectiv dacă am vreo legătură cu acel IP de pe care spune că i s-ar fi accesat ilegal mailul. Aşa mi se pare normal. Sper că şi dumnealui. Însă în cazul în care aceste acuzaţii nu se confirmă, sper că va avea puterea să îşi ceară scuze în mod public pentru că m-a catalogat drept infractor!

Szasz Lorand