Polițiștii rutieri au acționat în week-end pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului aplicând la nivelul județului 345 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 56.000 lei, informează IPJ Satu Mare.

radar

Dintre acestea, o mare parte au fost aplicate conducătorilor auto pentru abateri ca nerespectarea regimului legal de viteză (130), lipsă de documente (11), nepurtarea centurii de siguranță la volan (29), staționarea ori parcarea autovehiculelor în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate (20) etc. Totodată au fost aplicate un număr de 8 sacțiuni contravenționale pietonilor, 26 bicicliștilor și 6 căruțașilor.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 17 permise de conducere, pentru abateri ca neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, consum de alcool, depășirea limitei de viteză şi au retras 6 certificate de înmatriculare.
De asemenea, în acest sfârșit de săptămână, polițiștii au aplicat 54 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.700 lei, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice .