În data de 19.01.2017, în jurul orei 14.00, polițiștii Secției Rurale Gherța Mică au fost sesizați cu privire la un furt dintr-un imobil din comuna Călinești Oaș, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

minor-furt
Sosiți la fața locului, polițiștii au constatat faptul că în perioada 06 – 19.01.2017, persoane necunoscute ar fi pătruns prin spargerea unui geam într-o locuință din Călinești Oaș, profitând de faptul că proprietara este plecată din țară și au sustras suma de 250 euro.
În data de 20.01.2017, în urma cercetărilor efectuate, coroborate cu urmele prelevate de criminalişti, poliţiştii au reuşit identificarea unui minor de 11 ani din localitate, bănuit de comiterea furtului. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Cercetările continuă.

De asemenea, în data de 20.01.2017, polițiștii Postului de Poliție Comunal Micula au fost sesizați de către un bărbat de 49 ani din Micula, cu privire la furtul unor bunuri din curtea locuinței sale.
La fața locului s-a deplasat o echipă operativă, care a constatat faptul că în perioada 14-16 ianuarie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în curtea neîmprejmuită a imobilului aparținând persoanei vătămate, de unde au sustras elemente componente ale unei căruțe. Prejudiciul a fost estimat ca fiind în valoare de 600 lei.
Activităţile de documentare şi investigare efectuate de poliţişti, au dus la identificarea a doi frați de 15 și 16 ani din Micula, bănuiți de comiterea furtului din curte. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și a fost predat persoanei vătămate.
În cauza s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.