După cum era de aşteptat, numărul accidentelor a crescut în periopada Revelionului. Majoritatea lor au fost provocate de şoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, reiese din buletinul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

Etilotest
La data de 31.12.2016, în jurul orei 01.45, un tânăr de 20 de ani din comuna Supur, aflat la volanul unui autoturism pe relația Ardud – Mădăras, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile. În urma evenimentului rutier, pe lângă conducătorul auto, a mai fost rănit ușor și pasagerul din dreapta, un minor de 17 ani, din localitatea Giorocuta.
Cel de la volan a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că în cauză a fost întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Tot în 31.12.2016, în jurul orei 13:25, un conducător auto de 36 de ani din Satu Mare, conducând un autoturism pe DN 19 A, în localitatea Supuru de Jos a accidentat grav o minoră de 6 ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea părții carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, cercetările urmând să continue sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
La data de 01.01.2017, la ora 10.50, pe DJ 109M, un conducător auto, de 26 ani, din Halmeu, conducând autoturismul proprietate personală în afara localității Halmeu, a pierdut controlul asupra vehiculului și a intrat în coliziune cu un cap de pod de pe partea stângă a direcției sale de mers. Deși a suferit leziuni, acesta a părăsit locul accidentului, fiind depistat în scurt timp de polițiști. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare a concentrației alcoolice de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat iar în urma extinderii verificărilor s-a constatat că șoferul nu deține permis de conducere. Pe numele tânărului a fost deschis un dosar penal în care este cercetat pentru comiterea a patru infracțiuni respectiv, vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice si părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.
În jurul orei 15:00 a zilei de 1 ianuarie, un conducător auto de 43 ani, domiciliat în comuna Odoreu, a condus autoturismul proprietate privată pe strada Odoreului din Satu Mare, iar pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate în afara părții carosabile, după care a fost proiectat în gardul unui imobil. Și în acest caz s-a constatat că cel de la volan consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar verificările în bazele de date a relevat faptul că cel de la volan nu deține permis de conducere.
Cercetările continuă pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și sub influența alcoolului.