La nivelul întregului județ, pentru toate abaterile rutiere constatate au fost aplicate duminică, 18 decembrie 2016, 79 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.675 lei, iar ca măsură complementară poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, cinci permise de conducere. Trei dintre acestea au fost reținute pentru consum de alcool la volan.

etilotes1

Un tânăr conducător auto de 24 de ani din Satu Mare a fost depistat în trafic în Piața Libertății din Satu Mare, conducând autoturismul, deși se afla sub influența alcoolului. Pentru acesta, aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot în cursul zilei de ieri, 18 decembrie 2016, a fost oprit în trafic pe bulevardul Cloșca din municipiul Satu Mare un conducător auto de 46 de ani din Satu Mare, pentru care testarea alcoolscop a stabilit că avea o concentrație alcoolică de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe strada Magnoliei din municipiul Satu Mare a fost identificat la volanul unui autoturism un conducător auto de 30 de ani din Baia Mare, aflat sub influența alcoolului, acesta având o concentrație alcoolică de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acțiunile rutiere având ca scop reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule, a normelor privind circulaţia pe drumurile publice vor continua și în perioada următoare, astfel că Poliția vă recomandă:
Nu consumaţi alcool înainte de a vă urca la volan şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!
Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”!
Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător!
Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
Adoptați o manieră prudentă de conducere şi adaptați permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.