Primăria Municipiului Carei a anunțat în cursul zilei de azi, 19 decembrie 2016, rezultatele licitației pentru Marea Asfaltare. Lucrările au fost împărțite în patru loturi, toate cele patru loturi fiind adjudecate de firma Drum Construct SRL din Pericei, județul Sălaj, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

asfaltare

Primul lot, care inclusde asfaltarea unor străzi cu starea covorului asfaltic foarte rea, a cărui valoare estimativă a fost de 6,610 milioane de lei, a fost adjudecat la prețul de 3,113 milioane lei. Al doilea lot, care include asfaltarea unor străzi pietruite, a cărui valoare estimativă a fost de 5,059 milioane lei, a fost adjudecat la prețul de 2,495 milioane lei. Al treilea lot, care include asfaltarea unor străzi de pământ, a cărui valoare estimativă a fost de 4,799 milioane lei, a fost adjudecat la prețul de 2,525 milioane lei. Al patrulea lot, care include asfaltarea de trotuare, a cărui valoare estimativă a fost de 1,513 milioane lei, a fost adjudecat la prețul de 787.407 lei. Prețurile nu conțin TVA.
Valoarea totală la care au fost adudecate lucrările cuprinse în Marea Asfaltare de către firma Drum Construct SRL este de 8,922 milioane lei, fără TVA. Primăria Carei a prevăzut pentru Marea Asfaltare suma de 17,974 milioane lei, fără TVA. În urma licitației organizate, a rezultat o economie de 9,05 milioane lei.
După anunțarea câștigătorului, ceilalți ofertanți au la dispoziție cinci zile lucrătoare pentru eventuale contestații. În cazul în care nu vor exista asemenea contestații, pasul următor îl va constitui semnarea contractului de execuție. În cadrul Marri Asfaltări, vor fi asfaltaţi 31,889 km de străzi şi 44.200 mp de trotuare din Carei și din satul aparținător Ianculești.
La licitația pentru Marea Asfaltare, organizată de Primăria Carei, au fost depuse 49 de oferte din partea unor firme sau asocieri de firme de construcţii. Pentru lotul de străzi cu asfalt vechi, care trebuiesc reasfaltate, au fost depuse 11 oferte. Pentru al doilea lot, ce vizează asfaltarea unor străzi pietruite, au fost depuse 15 oferte, iar pentru lotul al treilea, ce cuprinde asfaltarea unor străzi de pământ, au fost depuse 13 oferte. De asemenea, pentru lotul de lucrări privind îmbrăcarea trotuarelor au fost depuse zece oferte.
Primăria Carei va continua extinderea programului de asfaltare a străzilor, lucrările urmând a fi finanțate din diferența de 9,05 milioane lei, neutilizată din creditul accesat de administrația locală.