În perioada 7-11 decembrie, la Cinematograful Elvire Popesco din Bucureși, a avut loc cea de a XX-a ediție a Festivalului de film Cinemaiubit, organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ‘’I.L.Caragiale’’ București (UNATC), Primăria Municipiului București, Arcub și Fundația Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) și al Institutului Francez din București.

 

marius

Fiind cel mai important festival internațional de film studențesc din România, CineMAiubit este locul unde, de-a lungul timpului, și-au făcut lansarea la public mulți dintre cineaștii români, azi unanim recunoscuți.
În concurs au fost înscrise 115 scurtmetraje din întreaga lume. Printre țările participante în acest an se numără, în afară de România: Israel, Polonia, Turcia, SUA, Germania, Belgia, China, Italia, Spania, unele dintre cele mai prestigioase școli de cinema din lume având filme în competițiile festivalului.
Juriul internațional al festivalului a reunit personalități din lumea cinematografică, atât din România, cât și din străinătate. Premiul ”Nina Behar”, pentru film documentar, oferit de Vladimir Eli, a revenit careianului Marius Georgescu (UBB Cluj Napoca) pentru filmul Flash. Cel mai bun film al festivalului a fost desemnat Everything is Full of Her, regia: Maria Tilli (Italia), iar premiul special al juriului a fost oferit regizorului Martin Hnat (Slovacia) pentru producția The Ballad of Simon and Teresa.

festival