Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare s-a autosesizat, după ancheta Inspectoratului Teritorial de Muncă, şi a deschis un dosar penal pe numele firmei Prolegis Consulting SRL, care ar fi dat de lucru localnicilor, fără acte, anunţă postul de televiziune Digi 24. Mai mult de zece persoane au recunoscut că munceau acasă la asamblarea jucăriilor, fără să aibă un contract de muncă, se mai arată în ştirea difuzată de Digi 24.

kinder1
Dosarul deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare este al doilea în acest caz. Imediat după publicarea reportajului în tabloidul britanic The Sun, procurorii DIICOT s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru trafic de minori.
În cursul lunii trecute, tabloidul britanic The Sun au relatat că familia Jurj din Carei primeşte 20 de lei, adică aproximativ 3,77 lire sterline, pentru fiecare 1.000 de ouă asamblate, care sunt ulterior livrate unei fabrici din localitate. Jurnaliştii britanici au scris că familia este obligată să-şi exploateze inclusiv copiii, punându-i să asambleze jucării câte 13-14 ore pe zi, pentru a putea supravieţui.