Cel mai important eveniment de jazz din acest an din Carei va avea loc duminică, 20 noiembrie 2016, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal. Concertul susținut de Luiza Zan & The Hungarian All Stars este parte a turneului de promovare a albumului Haritage, care include orașele Timișoara, Cluj Napoca, Satu Mare, Brașov, București și Carei, informează Direcţia de Cultură şi Turism.


Luiza Zan, una dintre cele mai apreciate și cunoscute voci ale jazz-ului din România, premiată la festivalul de jazz din Montreux, va concerta pentru prima dată la Carei, alături de cunoscutul pianist Sárik Péter, distins nu demult cu premiul muzicianul anului 2016 în Ungaria.
Muzicienii implicați în proiectul Haritage sunt, fără doar și poate, de excepție. Alături de pianistul Sárik Péter sosesc la Carei: unul dintre cei mai apreciați chitariști de jazz din țara vecină, Gyárfás István, a cărui abordare classic-jazz-istică dă o notă de eleganță și virtuozitate întregului discurs muzical, basistul Fonay Tibor, specializat în echilibristică instrumentală și toboșarul Attila Gálfi, care dă o precizie și o finețe proprie fiecărei piese în parte.
Heritage este un album de jazz, presărat cu elemente folclorice și improvizații vocale de o coloristică extrem de variată, cu improvizații instrumentale de mare angajament și care lasă moștenire publicului o lucrare unitară, inspirată și de o frumusețe ieșită din comun.
Prețul unui bilet este de 15 lei. Biletele se găsesc la Centrul Cultural Carei sau la fața locului, înainte de concert, în limita locurilor disponibile.