Bărbatul care la data de 12.10.2016 a pătruns într-un magazin alimentar al unei societăți comerciale din cartierul Carpați II, a fost ulterior identificat de poliţişti cu ajutorul camerelor de supraveghere. Administratorul unei societăți comerciale a sesizat poliția sătmăreană despre faptul că a fost victima unui furt produs în dauna societății sale, constând în aceea că doi bărbați i-au sustras din magazin diverse bunuri.

furt

Vizionând imaginile surprinse de camerele de supraveghere, care de altfel au fost difuzate în spațiul public și beneficiind de aportul mass media și a cetățenilor exprimat în mediul on line, cărora le mulțumim pentru contribuția activă, polițiștii judiciariști au identificat ca principal bănuit un bărbat, de 33 de ani din Satu Mare, recidivist, iar activităţile de documentare şi investigare au relevat faptul că bărbatul ar fi autorul a mai multor furturi instrumentate de judiciariști și aflate în diverse stadii de cercetare , bărbat care de cele mai multe ori acționează însoțit. În cazul de față, infracțiunea a fost comisă împreună cu un tânăr de 17 ani, tot din Satu Mare.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi, urmând ca la finalizare să fie propuse măsurile legale.