În primele nouă luni ale acestui an, adică până la data de 30 septembrie 2016, veniturile bugetului local careian au crescut cu 2,3 milioane lei față de aceeași perioadă a anului trecut, se arată într-un material postat pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Carei.

beko1

Potrivit city-managerului Beko Tamas, circa 500.000 lei din acești bani provin din cotele defalcate din impozitul pe venit, în timp de aproximativ 1,8 milioane lei din impozitele și taxele locale plătite de persoanele fizice și juridice din Carei. Această creștere a veniturilor se datorează majorării dărilor locale, conform Hotătârii Guvernului, precum și unei mai bune colectări a acestora.
La întocmirea bugetului local, față de anul precedent, a fost prevăzută o creștere de 2,5 milioane lei. Pentru a se reuși acest lucru, până la finalul anului 2016 mai trebuiesc încasate venituri de circa 200.000 lei, sumă care a fost încasată la bugetul local și în ultimele trei luni din 2015. Anul trecut, Primăria Carei a reușit să încaseze 98% din veniturile prevăzute în bugetul local. Potrivit situației înregistrate până în prezent, acest procent va fi realizat și în 2016, se mai arată în materialul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.