Noul proiect al regizorului careian Paula Oneţ, intitulat „4GenWomen”, a fost nominalizat la premiile Start Point Prize, intrând în finala concursului. Start Point Prize este un premiu prestigios pentru absolvenţi ai Academiei de Artă Europeană, artiştii câştigători fiind selectaţi din 18 ţări europene diferite. Acest premiu, dedicat studenților care termină masterul, se acordă anual.

„E vorba de <<4GenWomen>>, noul meu proiect despre patru generații de femei din aceeași familie, prezentat prin patru tipuri de media: fotografie, texte interdisciplinare, film, documentar-web. Proiectul este dezvoltat în mai multe ţări din lume și prezentat la festivaluri de film, online și galerii de artă. La ora actuală proiectul găzduiește o familie de patru generatii din România și Spania, ambele versiuni având inaugurarea expoziției săptămâna aceasta în diferite orașe (Praga și Valencia). Versiunea românească a fost nominalizata la premiile Start Point Prize (dedicat studenților care termină masterul) și a intrat în finala concursului, reprezentând România la Galeria Națională de Artă din Praga”, a declarat Paula One’ pentru portalul Opinie de Carei.
Proiectul poate fi vezionat și pe site-ul recent lansat http://www.4genwomen.com.

Originară din Carei, Paula Oneţ este considerată una dintre cele mai promiţătoare nume din noul val regizoral de filme de scurt metraj şi documentare al cinematografiei române. În pofida tinereţii, Paula a reuşit să obţină numeroase premii pentru filmele sale de scurt metraj la diferite festivaluri din ţară şi străinătate. În prezent, Paula Oneţ trăieşte în Valencia, Spania.