Cei doi minori de 15 ani, respectiv 16 ani, care au tâlhărit un taximetrist în noapte de 28/29.09.2016 au fost prezentați Judecătoriei Carei care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile în cursul zilei de vineri, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

arestat

În 28 septembrie 2016, în jurul orei 23.00, un taximetrist a reclamat că a fost victima unei tâlhării comise de doi tineri, pe care i-a avut ca și clienți pentru ruta Satu Mare – Acâș și care i-au înmânat la pornire, drept gaj pentru plata cursei, un telefon mobil.
Ajunși în comuna Acâș, tinerii i-au cerut șoferului să oprească, iar cel care ocupa locul din spate l-a amenințat cu un cuțit, provocându-i o plagă prin tăiere, superficială, la nivelul gâtului, cerând în același timp și telefonul mobil lăsat drept garanție, după care, cu toată opoziția taximetristului care a reușit să-i deposedeze de cuțit, cei doi au părăsit locul faptei, fugind în curtea unei foste ferme.
Minorii identificați și prinși de polițiști, unul de 15 ani din comuna Craidorolț și unul de 16 ani din localitatea Solduba. Magistraţii careieni au emis vineri mandate de arestare de 30 de zile pe numele celor doi minori.