Minor de 16 ani prins la volan

Un minor de 16 ani a fost depistat, la data de 30.09.2016, conducând un autoturism în localitatea Călinești Oaș. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredințat de un bărbat de 25 ani, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

politia
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi încredinţarea cu ştiinţă a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştia că nu deţine permis de conducere.
Tot în data de 30.09.2016, o patrulă mixtă formată dintr-un polițist și un jandarm a identificat în localitatea Mihăieni un bărbat de 41 ani care conducea un autoturism fără numere de înmatriculare. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că acesta nu figurează înmatriculat. În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice.
De asemenea, în data de 01.10.2016, pe strada Victoriei din oraşul Negreşti Oaş, polițiștii au identificat în un motociclu de culoare gri condus de un bărbat de 55 de ani. În urma verificărilor, a rezultat faptul că acesta nu deţine permis de conducere necesar conducerii acestui tip de vehicul. Totodată, motociclul avea aplicate în fals plăcuţe cu numere de înregistrare, întrucât figura înmatriculat în Italia din anul 2003, dar continuând verificările s-a stabilit ca acest motociclu este furat din Italia din anul 2006.
Cercetările în cauză continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fara a detine permis de conducere, punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și tăinuire.


Lasă un răspuns