Pe arterele de circulație din zona de responsabilitate au acționat pentru prevenirea şi combaterea transportului și comercializării ilegale de material lemons și polițiștii Secțiilor Rurale Tășnad și Valea Vinului, dar și cei ai orașului Negrești Oaș, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare.

lemne
Astfel, pe raza localității Poiana Codrului a fost identificat un tânăr, de 24 de ani, care oferea spre vânzare material lemnos, încărcat în autoutilitara pe care o conducea.
Și pe raza comunei Acâș a fost identificat un astfel de comerciant în persoana unui bărbat, de 29 de ani, din comuna Bobota, județul Sălaj.
În ambele situații s-a luat măsura principală de sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei, dublată de măsura complementară a confiscării materialului lemons, cîte 3 mc în fiecare din cele două cazuri.
Pe traseul Luna – LunaȘes din Negrești Oaș, poliţiştii au oprit pentru control o căruță care transporta material lemnos. Căruțașul nu a putut prezenta documentele legale de provenienţă a lemnului transportat, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 lei, în conformitate cu prevederile legale. Totodată s-a dispus confiscarea celor 1,5 mc material lemnos.
Pentru infracţiuni silvice este cercetat și un bărbat de 55 de ani din comuna Vama. Acesta, în data de 24.08.2016 a tras material lemnos, doborât din cauze naturale, într-o rampă, cu intenția de a-l sustrage și care a dispărut la sosirea polițiștilor, sesizați despre faptă de un pădurar.
Cel în cauză a fost identificat ulterior și este cercetat pentru tentativă la furt de arbori, iar cantitatea de 2,5 mc de material lemons a rămas în custodia lucratorului silvic.

De asemenea, un bărbat bănuit că ar fi tăiat fără drept arbori de pe raza comunei Certeze este cercetat de poliţişti sub aspectul comiterii de infracţiuni silvice.
La sesizarea Ocolului Silvic Negrești Oaș, în data de 24.08.2016 în jurul orei 13.45, polițiștii Secției Rurale Negrești Oaș, au identificat în pădurea de pe raza comunei Certeze un bărbat de 58 din comună, care a tăiat fără drept 4 arbori esență fag.
Materialul lemons a fost măsurat, iar cantitatea rezultată, de 4,5 mc, în valoare de 750 lei, a fost lasată in custodia lucrătorilor silvici.
Celui în cauză i-a fost intocmit dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori.