Clubul TAPO este gazda a două grupuri de sportivi, unii din Franţa, iar ceilalţi din Zalău, care se află în cantonament la Carei. Se pregătesc la tenis de masă cinci copii din Franţa, mai precis de la Clubul TLT 06 din Nisa, şi zece copii de la Clubul Sportiv Zalău. Pentru a le oferi parteneri pe măsură, antrenorul Mircea Podoba i-a adus acasă pe Helga Dari, care e în lotul Ungariei şi a fost la Campionatele Europene de la Zagreb, pe Paul Szilagy de la Centrul Olimpic şi pe Alin Măran de la Centrul Naţional.

“Am jucat în România când am fost copil. După câţiva ani am ajuns în Franţa, m-au luat de bun, mi-am trecut diplomele de antrenor acolo. Astfel, începând din 1999 sunt antrenor în Nisa. Am auzit vorbindu-se de clubul lui Mircea Podoba, că e serios, riguros şi toţi copiii sunt mulţumiţi, iar eu asta caut. Mircea e pasionat, iar eu am căutat un antrenor pasionat, ca să putem să ne antrenăm. Vin să joc tenis de masă în România, n-am uitat de unde am plecat. Am ales clubul lui Mircea pentru că îmi place ceea ce face. Am văzut pe Facebook că tot timpul are medalii, copii care sunt selecţionaţi în echipa României. Am venit la Carei cu cinci copii dintre care, în Franţa, unul are nivelul Naţională 2, iar restul mai jos puţin. Am mai avut un copil mai mic, dar acesta şi-a sclintit degetul înainte să pornim. E de vârsta lui Paulică (Paul Szilagyi – n.r.), dar e mult mai slab decât el. Are nivelul Naţională 2 la noi, în Franţa. La Carei am constatat doar lucruri bune. Am ajuns duminică seara şi vom sta până miercuri dimineaţă, adică zece zile”, a declarat antrenorul Clubului TLT 06 din Nisa, Lucian Tăut.
“Îmi pare bine că am aşa oaspeţi de seamă, că sunt remarcat şi în Franţa. Îl ştiu pe Lucian de când era la Satu Mare. Umblam şi eu pe la sală, dar el era la performanţă acolo. A venit la Carei cu copii foarte serioşi, foarte ambiţioşi, care au aici parteneri de seama lor, prin Helga Dari, care e în lotul Ungariei şi a fost la Europene la Zagreb, Paul Szilagy de la Centrul Olimpic şi Alin Măran de la Centrul Naţional. Pe toţi i-am adus acasă. Facem două antrenamente zilnice, dimineaţă şi după-amiază. Între timp ieşim la o baie la ştrand, relaxare, pregătire fizică. Sperăm să ajungem şi noi în cantonament la ei, în Franţa, în cursul anului următor”, a declarat antrenorul Mircea Podoba de la TAPO Carei.
Un alt grup de zece copii de la Clubul Sportiv Zalău se află la Carei şi fac zilnic antrenamente cu sportivii cei mici de la TAPO, a adăugat Mircea Podoba.