Duminică, 26 iunie 2016, de la ora 17.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi, a avut loc lansarea cărții „Istoria Fotografiei Careiene”, informează Direcția de Cultură și Turism Carei.
Autor a mai multor cărți, Cziker Andrei aduce în prim plan cu o carte interesantă, scrisă în limbile română și maghiară, în care prezintă istoria fotografiei careiene prin date și fotografii, prin nume ale fotografilor amatori, ale cercurilor de fotografi care au activat la nivelul orașului Carei, precum și cu liste care cuprind comercianți, fotografi și mici meseriași ai vremurilor trecute.
Cartea este un omagiu adus artistului AFIAP Iosif Ieremi, cel care a condus timp de 20 de ani foto-cineclubul 9 mai din Carei.
Evenimentul a fost deschis de Adrian Ștefănuți, care a dat citire și gândurilor transmise de prof. Titus Doboș, cel care semnează prefața cărții, care din motive de sănătate nu a putut fi prezent, apoi autorul, Cziker Andrei a prezentat, pe scurt, detalii despre cartea proaspăt lansată.
În cadrul manifestării cei prezenți au putut admira și o expoziție cu cărțile scrise de Cziker Andrei precum și cu imagini care ilustrează activitatea autorului.
La final, toată a lumea a primit o carte cu dedicație din partea autorului.
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Direcției de Cultură Carei și al Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi.