Având ca obiectiv menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, polițiștii sătmăreni au acţionat în cursul zilei de ieri, pe raza de competenţă, în acest scop. O femeie din Tăşnad s-a ales cu dosar penal pentru un cartuş de ţigări ucrainene, informează IPJ Satu Mare.

tigari

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale, pentru fapte care contravin prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică și patru în conformitate cu Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 18.850 lei.
În acest context, la data de 26.06.2016, orele 18.00, polițiștii compartimentului economic împreună cu cei din compartimentul judiciar al Poliției Oraș Tășnad, au identificat pe strada Petru Maior din localitate un bărbat de 44 ani, care avea asupra sa 10 pachete de țigări, care aveau aplicate timbru de Ucraina.
Extinzând verificările, polițiștii au identificat-o pe cea care a furnizat ilegal țigările, ca fiind Ecaterina R., de 46 de ani, din Tășnad, astfel că pe numele acesteia a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „colectare,deţinere, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, iar cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.