Cei 20.998 de careieni înscrişi pe listele electorale permanente sunt aşteptaţi la urne mâine, 5 iunie 2016, pentru a alege primarul şi consilierii locali pentru mandatul 2016- 2020. De asemenea, careienii vor vota şi listele cu candidaţi pentru Consiliul Judeţean Satu Mare. În municipiul Carei vor funcţiona 14 secţii de votare.

vot

Pe buletinele de vot pentru funcţia de primar al Careiului, ordinea candidaţilor este următoarea: 1. Pinter Jozsef (ALDE), 2. Ioan Oneţ (PSD), 3. Eugen Kovacs (UDMR), 4. Ilie Ciută (PNL).
Pe buletinele de vot pentru Consiliul Local Carei, ordinea este următoarea: 1. ALDE, 2. PSD, 3. UDMR, 4. PNL, 5. Rusu Marius – candidat independent.
Pe buletinele de vot privind listele de candidaţi la Consiliul Judeţean Satu Mare, ordinea partidelor este următoarea: 1. ALDE, 2. PSD, 3. UDMR, 4. UNPR, 5. PNL, 6. PNȚCD, 7. Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), 8. Asociația Partida Romilor Pro Europa.
La alegeri pot vota cetățenii români care au împlinit 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor, adică mâine. Duminică, 5 iunie, secţiile de vot se deschid la ora 7.00 dimineaţa şi se închid seara, la ora 21.00.
Pentru a vota, careienii au nevoie de un act de identitate valabil pentru exprimarea votului (carte de identitate, carte electronică de identitate, carte provizorie de identitate, buletin de identitate, pașaport diplomatic, pașaport de serviciu, carnet de serviciu militar). Alegătorii își pot exprima opțiunea doar în localitatea de domiciliu/reședință, la secția la care sunt arondați. Dacă nu sunt trecuți în lista permanentă, din cauza unei erori sau pentru că s-au mutat recent în localitate și nu au solicitat expres înscrierea în Registrul Electoral, alegătorii vor fi trecuți pe lista suplimentară.
Opinie de Carei prezintă delimitarea secţiilor de vot la nivelul municipiului nostru:

pag1_2

pag2_1

pag3

pag4

pag5

pag6

pag7