În materialul în care m-a atacat în stilul său caracteristic, preşedintele PNL Carei, Ilie Ciută, susţine că liberalii nu au avut nimic de-a face cu evenimentul organizat de 1 Iunie în parcul dendrologic, fiind prezenţi doar în calitate de invitaţi, împreună cu familiile şi cu prietenii lor. Este vorba de o minciună ordinară, o investigaţie realizată azi de Opinie de Carei demonstrând că în spatele “Moments”, organizatorul manifestărilor de 1 Iunie din parc, se află Abigel Bodo, candidat pe lista PNL pentru Consiliul Local Carei. Autorizaţia pentru organizarea evenimentului a fost solicitată de Poosz Vanda Eva, angajată a uneia dintre firmele deţinute de familia candidatului liberal Bodo Abigel.

13315429_1102673769774709_6880569705853138234_n

La Primăria Carei, solicitarea pentru organizarea evenimentului de Ziua Copilului a fost depusă de Poosz Vanda Eva, în calitate de reprezentant al “Moments- organizator de evenimente”. În solicitare nu s-a specificat numele firmei, datele de identificare şi de contact ale acesteia, nu apare nicio ştampilă. Destul de ciudat pentru cineva care nu are nimic de ascuns, nu-i aşa?

cerere

În primul rând, potrivit paginii de internet a societăţii Stebo Logistic SRL, deţinută de familia lui Abigel Bodo, Poosz Vanda Eva apare ca şi angajat al firmei. Adică persoana care a depus cererea de autorizare a evenimentului este angajata candidatului liberal Abigel Bodo.

stebo1

stebo2
Pe pagina de Facebook a “Moments Carei” nu apare nicăieri vreo menţiune legată de firma pe care funcţionează această entitate. În schimb, este postată o poză realizată în 25 octombrie 2015, în incinta magazinului “Moments”, situat pe strada Vasile Lucaciu nr.3, în care apar împreună Abigel Bodo şi angajata sa de pe firma Stebo Logistic, Poosz Vanda, cea care a cerut autorizaţie de la Primăria Carei.

moments
Sub protecţia anonimatului, o sursă din cadrul PNL Carei ne-a declarat că în spatele magazinului “Moments”, situat pe strada Vasile Lucaciu nr.3 din Carei, s-ar afla firma Bodo Trans Logistic SRL. După nume pare să fie destul de clar cui îi aparţine şi această societate.
În aceste condiţii, este destul de limpede de ce preşedintele PNL Carei, Ilie Ciută, mi-a şters de pe profilul lui de Facebook întrebarea privind persoana sau persoanele care se află în spatele enigmaticului “Moments”. De asemenea, este cât se poate de limpede de ce a evitat să răspundă în mod public la aceeaşi întrebare. Dacă tot a făcut mişto de calitatea mea de jurnalist de investigaţii, am încercat să realizez una cât mai completă, lucrând cu materialul clientului. Aşa că toate acele afirmaţii că PNL n-a avut nimic de-a face cu evenimentul de Ziua Copilului din parc, deturnat în scopuri electorale, sunt de fapt nişte minciuni ordinare. Minciuni care au fost distribuite cu sârg pe Facebook de mai mulţi liberali în cursul zilei de ieri, în încercarea de a-şi mai spăla puţin imaginea.

Szasz Lorand