Campanie electorală pe seama copiilor din Carei

Liberalii careieni s-au folosit până şi de Ziua Copilului pentru a-şi face campanie electorală mascată. La manifestarea organizată de 1 Iunie în parcul dendrologic de „Event in Carei”, liberalii, îmbrăcaţi în galben, culoarea partidului, au împărţit copiilor baloane galbene, alături de câteva baloane roşii, pentru a salva cât de cât aparenţele. Potrivit ghidului de finanţare al campaniei la alegerile locale, spectacolele şi serbările „nu mai sunt permise de prevederile legale în vigoare în timpul campaniei electorale”.

lib2

Legea spune clar că organizarea de către partide şi candidaţi a unor asemenea evenimente este strict interzisă. Tocmai din acest motiv, partidele nu au organizat manifestări de 1 Iunie în localităţile din judeţul Satu Mare. Mai puţin în oraşul nostru, unde pe portalul Buletin de Carei, deţinut de Daniela Ciută, nimeni alta decât soţia candidatului PNL la Primăria Carei, Ilie Ciută, a apărut în prima parte a zilei de ieri un articol intitulat „1 Iunie-Ziua Internaţională a Copilului. Micuţii careieni sunt aşteptaţi în parc”, prin intermediul căruia copiii careieni erau invitaţi în Carei la manifestările organizate de „Moments”.
Invitaţia apare şi pe pagina de Facebook a „Moments” Carei, ce se ocupă de „organizări de nunţi, produse pentru petreceri şi organizări de evenimente”. Administratorul firmei pe care funcţionează acest „Moments” Carei este Abigail Bodo, candidat al PNL la Consiliul Local Carei. De altfel, candidatul PNL a fost cel care a depus la Primărie cererea de aprobare a organizării evenimentului.


Candidaţii liberali au fost prezenţi în număr mare la evenimentul organizat în parc, îmbrăcaţi cu tricouri galbene sau purtând şepci galbene, în frunte cu candidatul PNL la Primăria Carei, Ilie Ciută. Unii dintre ei împărţeau baloane galbene copiilor şi părinţilor, alţii discutau de zor cu părinţii, cum l-am suprins pe candidatul PNL la Primăria Carei, Ilie Ciută. În mod cert că nu s-a discutat despre vremea frumoasă de vară. Pentru a salva aparenţele, au fost împărţite şi câteva baloane roşii. Până şi scena pe care soţia lui Ilie Ciută se întreţinea cu un alt candidat PNL la Consiliul Local, ce purta şi el şapcă galbenă, era împodobită cu baloane galbene. Nu degeaba, căci orice careian ştie că galbenul este culoarea PNL.

Interesant este faptul că în ghidului de finanţare al campaniei la alegerile locale, postat pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (aici) se specifică foarte clar faptul că spectacolele şi serbările organizate de partide şi candidaţi „nu mai sunt permise de prevederile legale în vigoare în timpul campaniei electorale”.

aep

Probabil că această prevedere se referă şi la situaţiile în care firmele deţinute sau administrate de candidaţii unui partid organizează astfel de evenimente, în fuga disperată după câteva voturi, încercând să amăgească electoratul cu câteva balonaşe în culoarea partidului.


Lasă un răspuns