Interviu cu Ioan Oneţ, candidatul PSD la Primăria Carei

ionut onet primar
Reporter: – Cum v-aţi întocmit programul electoral în calitate de candidat al PSD la funcţia de primar al Careiului?
Ioan Oneţ: – Aşa cum am mai declarat, programul electoral a fost întocmit în urma discuţiilor purtate cu locuitorii Careiului. În cadrul acestuia se regăsesc atât priorităţile mele cât şi ale echipei de candidaţi ai PSD la Consiliul Local Carei.
Reporter: – Cum vreţi să rezolvaţi problema reabilitării drumurilor şi trotuarelor din Carei?
Ioan Oneţ: – În urma numeroaselor lucrări, infrastructura rutieră este la pământ. Dar, prin implicarea angajaţilor biroului tehnic din cadrul Primăriei şi a celor de la fonduri europene, vom găsi soluţii pentru reabilitarea drumurilor şi trotuarelor din Carei. Dacă ajung primar, în cei patru ani de mandat nu vor mai fi drumuri de pământ în CArei şi nici în Ianculeşi.
Reporter: – Ce soluţii aveţi în vederea modernizării şi eficientizării energetice a sistemului de iluminat public?
Ioan Oneţ: – Utilizarea aparatelor de iluminat cu tehnologie LED şi implementarea unui sistem integrat de telemanagement în cadrul sistemului de iluminat public vor reduce semnificativ consumul de energie electrică. Investiţia se poate face tot prin accesare de fonduri europene.
Reporter: – Ce priorităţi aveţi în privinţa învăţământului careian?
Ioan Oneţ: – Cel mai important scop al educaţiei în fiecare comunitate este de a crea cetăţeni ideali – persoane capabile să-şi îndeplinească propriile obiective în viaţă, în timp ce susţin interesele altora şi progresul societăţii în ansamblu. Trebuie reabilitate şi modernizate instituţiile de învăţământ, liceele cu profil tehnic trebuie să se orienteze spre învăţământul profesional şi trebuiesc încheiate protocoale cu marii investitori din zona Careieului pentu ca tinerii să nu mai fie nevoiţi să plece din ţară, ci să le fie asigurat un loc de muncă după terminarea studiilor.
Reporter: – Cum vreţi să sprijiniţi tinerii din Carei?
Ioan Oneţ: – Aşa cum am precizat şi în programul meu, tinerii trebuie să fie ascultaţi şi, în acelaşi timp, să se găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Sunt tânăr şi m-am confruntat şi eu cu aceleaşi probleme, dar cred că prin crearea unui Consiliu Local al Tinerilor vom rezolva o mare parte a problemelor, pentru că vom fi informaţi de greutăţilor reale cu care se confruntă. Profesorul meu de Limba şi literatura română din liceu spunea că la baza rezolvării oricărei probleme stă COMUNICAREA şi a avut foarte mare dreptate.
Reporter: – Aveţi propuneri şi pentru sprijinirea agricultorilor din Carei? Care sunt acestea?
Ioan Oneţ: – Toată lumea spune că agricultura ar trebui să fie motorul economiei naţionale, dar nimeni nu face nimic în acest sens. În programul meu am introdus construirea unui depozit frigorific pentru depozitarea legumelor şi fructelor tocmai pentru a-i încuraja şi pentru a-i asigura pe cei care se ocupă de agricultură că piaţa de desfacere le este asigurată, lipsa pieţei de desfacere fiind cea mai mare problemă a agricultorilor.
Reporter: – Ce soluţii aveţi în privinţa decongestionării traficului rutier în municipiul Carei?
Ioan Oneţ: – După finalizarea variantei de ocolire a Careiului, sper să nu se mai amâne acest lucru foarte mult, vom începe toate demersurile necesare pentru ca această centură să se extindă până în zona industrială. Acest lucru ar însemna ca traficul greu să fie scos în întregime din oraş.
Reporter: – Ce propuneri aveţi în vederea implicării cetăţenilor şi a societăţii civile în actul decizional?
Ioan Oneţ: – Asa cum am mai spus şi mai sus, comunicarea stă la baza rezolvării tuturor problemelor şi, din acest motiv, voi veni cu o idee nouă in ceea ce priveşte implicarea careianului în actul decizional al Consiliului Local, prin organizarea adunărilor cetăţeneşti, în cadrul cărora locuitorii să poată veni cu propuneri vizavi de proiectele de hotărâre care urmează să fie dezbătute în Consiliul Local.
Reporter: – Ce alte propuneri mai conţine programul dumneavoastră electoral?
Ioan Oneţ: – Nu voi face promisiuni despre lucruri pe care doresc să le înfăptuiesc şi nici nu voi aduce critici la adresa adversarilor mei politici, deoarece nu vorbele arată capacitatea unui om, ci faptele sale. A fi primar în Carei înseamnă a da careienilor încredere în oraşul lor şi în viitorul său. Totodată, înseamnă a convinge careienii că se poate mai mult, a avea ambiţii şi a fi mândri că reuşim să facem ce ne propunem, pentru un viitor CARE-I mai bun!!!
A consemnat Szasz Lorand