Interviu cu Carmen Todea, candidat al PSD la Consiliul Local Carei

carmen todea
Reporter: – Vă rog să vă faceți o scurtă prezentare.
Carmen Todea: – Sunt inginer chimist, absolventă a Facultăţii de Tehnologie Chimică “Traian Vuia” din Timişoara. În prezent, lucrez la Spitalul Municipal Carei ca şi inginer. Din cei peste 30 ani vechime în muncă, 18 ani i-am petrecut în producţie, ocupând funcţii de organizare şi decizie, fie că a fost vorba de Fabrica de conserve, Filatura de bumbac sau Fabrica de confecţii SC Leonex SRL. Nu-mi sunt străine nici activităţile dintr-un laborator de analiză a apei sau cele dintr-o bibliotecă. Mai presus de răspunderile profesionale a fost condiţia mea de mamă a doi copii, acum majori, medici care îşi fac specializările în afara ţării.
Reporter: – Când ați intrat în politică și care au fost motivele care v-au determinat?
Carmen Todea: – Am intrat în politică în urmă cu mai bine de 10 ani. A fost o experienţă de viaţă nouă, inedită, utilă. Îmi face multă plăcere compania colegilor mei de partid, ne-am împrietenit, petrecem clipe plăcute împreuna, ne amuzăm… muncim.
Reporter: – Ce priorități ați avea dacă ajungeți consilier local?
Carmen Todea: – Priorităţile mele ca posibil viitor consilier ar fi: 1. Centralizarea, promovarea şi susţinerea activităţii de voluntariat de către autorităţile administraţiei publice locale pentru o mai bună dezvoltare personală, profesională şi de interes public: educaţie, activism civic, cultură, social… 2. Organizarea în cadrul Direcţiei de Cultură şi Turism a unor forme de încurajare a producătorilor de obiecte artizanale (hande made), prin organizarea unor expoziţii permanente cu vânzare în incinta Muzeului, precum şi scutirea de taxe în cazul participării la târguri şi expoziţii organizate local, cu obligativitarea organizării de work shopuri pentru copii. 3. Creşterea valorii burselor şi a premiilor acordate de către primărie elevilor merituoşi. 4. O mărire a frecvenţei ridicării gunoaielor de pe platformele din cartierele de blocuri, prin modificarea contractului cu Bio Florisal Carei. 5. Amenajarea unor spaţii de joacă pentru copii în funcţie de categorii de vârstă, împrejmuirea acestora şi dotarea lor cu covoare de cauciuc pentru o mai bună siguranţă. 6. În Ianculeşti, pe lângă constructia unei capele mortuare, e necesară şi forarea unei fântâni în cimitir. Sigur, e nevoie şi de refacerea trotuarelor.
Reporter: – Ce ați vrea să schimbați în Consiliul Local Carei?
Carmen Todea: – Aş dori ca numărul femeilor în Consiliul Local Carei să fie mai mare, legătura directă a consilierilor cu cetăţenii mai vizibilă, prin organizarea de “Adunări cetăţeneşti” pe diferite probleme sau zone, respectiv printr-un program de audienţe cu cetăţenii a consilierilor.
Reporter: – Un mesaj către careieni…
Carmen Todea: – Trăim într-un oraş frumos, plin de istorie. Îl dorim unul mai prosper, cu oameni care să trăiască armonios, liniştiţi, în siguranţă. Dorim un oraş… CU VIITOR, un viitor CARE-I  mai bun! Votaţi candidaţii PSD la Primăria şi Consiliul Local Carei în data de 5 iunie 2016!
A consemnat Szasz Lorand