Polițiștii Secției Rurale Petrești au identificat în trafic un transport de țigări provenite din activități de contrabandă. Acționând în urma desfășurării unor activități specifice, polițiștii Secției Rurale Petrești au oprit pentru control în trafic, în data de 29.05.2016, la ora 09.30, în localitatea Pișcolt, un ansamblu de vehicule alcătuit din cap tractor marca Scania și semiremorcă, înmatriculate în județul Arad, care se deplasa dinspre Carei înspre Oradea.

tigari-contrabanda

La volanul vehiculului a fost identificat un bărbat cu dublă cetățenie, română si moldovenească, de 32 de ani, din municipiul Arad, iar cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că acesta avea ascunse în lăcașul destinat trusei de scule din cabina capului tractor, un numar de 56 pachete țigări a câte 20 fire țigarete fiecare, având aplicate timbru emis de autoritatile fiscale ucrainiene și pentru care bărbatul nu a putut prezenta acte de proveniență.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.
Cantitatea de țigări a fost confiscată, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregului complex de împrejurări în care s-a comis fapta.